Skocz do zawartości

Counter-Strike 2

Nowy Wygląd, Nowe Możliwości

Dla wszystkich miłośników Counter-Strike, mamy dla was ekscytujące wieści! Nasza społeczność właśnie przeszła przez znaczącą metamorfozę i prezentujemy wam nasz zupełnie nowy szablon forum.

Dołącz do Naszej Społeczności!

Zachęcamy wszystkich fanów Counter-Strike do rejestracji na naszym forum i dołączenia do rosnącej społeczności. To idealne miejsce, aby poznać nowych znajomych, uzyskać porady, a nawet znaleźć partnerów do gry. Niezależnie od tego, czy jesteś nowicjuszem, czy doświadczonym graczem, z pewnością znajdziesz tu coś dla siebie.
Rozegramy to wspólnie?

Darmowy VIP!

Darmowa ranga VIP!

🎮Czy jesteś gotów na wyjątkowe przywileje? Teraz masz szansę stać się VIP-em na naszych serwerach Counter-Strike zupełnie za darmo! 🎮
Kliknij w post i walcz razem z nami!

Partnerzy

logo
logo
logo
logo

[CS:GO] Jak uruchomić demo (I jak je rozpisać?)

Vulcan47

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, do stworzenia tego poradnika zainspirowało mnie ostatnie odwołanie od bana które musiałem rozpisać, stwierdziłem wtedy, że pewnie nie każdy administrator wie jak to zrobić i nie każdy gracz wie jak to demko w ogóle uruchomić. Na forum istnieje już jeden poradnik jak pobrać demko do spraw forum >>CLICK<< ale to tylko część "roboty" związanej z demkami, ten poradnik może się przydać jeśli będziecie chcieli np. stworzyć własne fragmovie. Podzieliłem poradnik na dwie części, pierwszą, ogólną dla graczy czyli jak to wszystko uruchomić a drugą dla adminów, zapraszam.

CZĘŚĆ 1

Jeśli mamy już nasz plik .dem bardzo wygodną opcją jest zmiana jego nazwy jeśli na przykład pobraliśmy go z jednego z naszych serwerów, ogólnie ułatwi to pracę. 

unknown.png

Po lewej przed zmianą, po prawej, po, od razu to jakoś lepiej wygląda.

Teraz nasz plik musi znaleźć się w odpowiednim folderze żeby gra w ogóle go widziała.

(Litera naszego dysku):\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo

image.png.bdb8e3d3eb327b5ee530e071dfa2c33e.png

Demko umieszczamy w folderze "csgo", teraz będzie możliwe uruchomienie owej powtórki z poziomu gry.

Po włączeniu gry przechodzimy do konsoli i wpisujemy tam komendę "playdemo nazwadema"

image.png.c8ec6d57aeb38cbf0dcaf107c7b6f637.png

Nasze demko już się załadowało, możemy przejść do oglądania.

image.png.4b654d8643832c12568cd829ead6ac0a.png

Domyślnie pod przyciskiem "X" znajduje się X-Ray, jeśli sprawdzamy podejrzanego funkcja ta będzie oczywiście potrzebna.

Jeśli z jakiegoś powodu nie jesteśmy w stanie uruchomić X-Ray'a klawiszem można to zrobić komendą np. "spec_show_xray 1".

Jeśli chcemy obejrzeć demo w przyśpieszony/zwolnionym tempie albo po prostu je przewinąć o parę rund konieczne będzie demoui.

image.png.890f17491c49ce054d51195970db69fa.png

Aby je uruchomić wykonujemy kombinację klawiszy Shift+F2 albo wpisujemy w konsoli komendę "demoui" jeśli pierwszy sposób nie działa.

CZĘŚĆ 2

Sposobów na rozpisywanie pewnie jest pewnie wiele aczkolwiek przedstawię tu mój własny.

Pierwszym krokiem jest oczywiście uruchomienie demka, włączenie x-ray'a i demoui. Następnie wchodzę w zwykły notatnik, tam zapisuję co dzieje się na ekranie i dokładnie w jakim czasie.

Widziałem adminów którzy rozpisywali demka rundami tzn. 15:5 dzieje się X, gracz Z robi to i tak dalej aczkolwiek robienie tego minutami i sekundami jest o wiele lepsze, między innymi dla UBTeamu.

Następnie obserwuję gracza mając włączone demoui, kiedy tylko zauważę coś podejrzanego zapisuję dokładny czas i oglądam dany moment parę razy, najpierw w zwykłym tempie, potem w zwolnionym i czasami tak na zmianę jeśli sytuacja tego wymaga. Sprawdzam jeszcze raz czy wszystkie czasy się zgadzają, zazwyczaj po skończonej "pracy" wygląda u mnie to tak:

14:45 Gracz X ----------

14:59 Gracz X --------

15:30 Podejrzany --------

Osobiście lubię dzielić akcje na trzy "stopnie", bardzo podejrzane, podejrzane i te zwykłe często rozróżniając je kolorami ale oczywiście nie jest to wymóg.

Z tak rozpisanym demkiem możemy już napisać odpowiedź do odwołania (Macie na to 24h od momentu stworzenia odwołania).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zdaję sobię sprawę z tego, że na internecie istnieje masa poradników jak "odpalić" demko aczkolwiek mam nadzieję, że mój sposób na przedstawienie tego jest najlepszy :D

Zapraszam do oceniania, zadawania pytań bo zawsze mogłem o czymś zapomnieć i szukania ewentualnych błędów, pozdrawiam :ez:

Autor: Vulcan47

Zastrzegam sobie wszelkie prawa do artykułu.

Zabronione jest kopiowanie jakiejkolwiek części artykułu

pod groźbą z art. 25 prawa autorskiego: Prawo autorskie. ©

• Kocham to! 3

• Grant podpiął/eła i zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Cześć zapalony graczu!

Właśnie trafiłeś na sieć serwerów CS2 i CS 1.6, które są tworzone w najlepszy możliwy sposób - czyli OD GRACZY DLA GRACZY.
Nasza społeczność to centrum pasji do tych gier, oferująca unikalną atmosferę i wsparcie między członkami społeczności PYKAMY. Koleżeństwo i pomoc to dwa słowa klucz, które dodają nam dodatkowej motywacji dla ciągłego ulepszenia i wielu konkursów dla naszych KOCHANYCH graczy! Dołącz do nas, aby uzyskać dostęp do obszernej bazy wiedzy, dyskusji na temat Counter-Strike 2 (CS2), serwerów CS2 oraz wszystkiego, co związane z tymi grami.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.